Facebook verjaardagen importeren en tonen in Google Kalender

Nooit meer een verjaardag vergeten, dat is wat je wel eens om je heen hoort. Vroeger via de kalender op de WC, daarna opgeslagen in je mobiele telefoon en tegenwoordig via Facebook te raadplegen. Indien je niet iedere dag op Facebook wilt kijken wie er jarig zijn én je de kalender van Google gebruikt is er een oplossing. De verjaardagen van al je vrienden exporteren vanuit Facebook en integreren in Google Kalender. En dit is ook nog eens redelijk eenvoudig…

Uitleg Facebook verjaardagen tonen in Google Kalender

Stap 1: Login bij Facebook met je eigen account

Stap 2: Ga naar ‘Evenementen’ via de linkerkant van de Facebook startpagina

Stap 3: Klik op het ‘instellingen’ icoontje naast de button ‘vandaag’ en klik hier op. Er verschijnt een drop-down menu met een link naar ‘Exporteren’. Klik hierop en er verschijnt een popup. 

Stap 4: Kopieren van het ‘ical’ bestand met alle verjaardagen
In de popup die is geopend kan je kiezen uit je aankomende evenementen of ‘de verjaardagen van je vrienden exporteren’. We kiezen voor het laatste. Klik met uw rechtermuisknop op deze link en selecteer ‘koppelinkslocatie kopieren’. De link staat nu in het geheugen van uw computer en kunnen we straks weer gebruiken.

Stap 5: Inloggen bij Google Kalender
We verlaten Facebook en gaan naar Google Kalender: www.google.com/calendar. Log vervolgens in met uw Google account.

Stap 6: Nieuwe externe agenda toevoegen aan Google kalender
Aan de linkerkant van de Google Agenda staan 3 verschillende submenu’s: “De kalender”, “Eigen agenda’s” én “Andere agenda’s”. Klik op het pijltje naast “Andere agenda’s” en er verschijnt een drop down menu. Klik vervolgens op ‘Toevoegen via URL’ en er zal een popup geopend worden.


Stap 7: Gekopieerde Facebook url invoeren met verjaardagen

Hieronder ziet u de popup welke geopend werd na het volgen van de instructies bij stap 6. Voer hier de URL in welke we in stap 4 hebben gekopieerd. Dit kan door de met de muis het invoerveld te activeren en op cntr+v te drukken (voor de mac: cmd+v) óf klik met uw rechtermuisknop op het invoerveld en selecteer: ‘plakken’. Ik raad aan om de agenda niet openbaar te maken maar is natuurlijk je eigen keuze.

Stap 8: Verjaardagen worden geïmporteerd
De verjaardagen worden toegevoegd aan uw Google Kalender en zullen meerdere malen per week worden geupdate zodat veranderingen ook automatisch in je agenda worden doorgevoerd.

Succes!