Klakkeloos Twitter volgers genereren is tijdverspilling

Iedereen die Twitter zakelijk (en ook persoonlijk) gebruikt vind het bijzonder leuk om steeds meer ‘followers’ te krijgen. Eigenlijk kom je, als je het anders bekijkt, tot de conclusie dat de hoeveelheid ‘followers’ helemaal niets zegt. Het is veel interessanter om te kijken wie je volgers zijn en waarom jouw volgers jou volgen. Je hebt veel meer aan 100 écht geïnteresseerde volgers dan 150.000 volgers die jouw berichten toch niet lezen, laat staan doorsturen (retweeten) of reageren (mentionen).

Bellen gaan rinkelen: evenveel volgend als volgers
Iedere dag komen er wel een paar nieuwe volgers bij op mijn persoonlijke twitter account. Bij het bekijken van de nieuwe account zie ik vaak veel gelijkenis in het aantal volgers én gevolgden (zie onderstaande afbeelding). Bij mij gaan direct de alarmbellen rinkelen en zeggen me: ‘daar heb je er weer één’.Ze volgen 5253 twitter accounts en ze hebben 5281 volgers. Jaja!

Het is makkelijk om (heel) veel volgers te krijgen

Het lijkt alsof het krijgen van veel nieuwe volgers een hele kunst is, maar dat valt mee. Het is een kwestie van wat tijd investeren, die je trouwens beter aan andere dingen kwijt kan zijn. Er zijn zelfs tools die je veel volgers op kunnen leveren, geen probleem! Ga gewoon willekeurige personen of bedrijven volgen, gebruik een online tool die je zegt wie je niet terug volgt, ontvolg die vervolgens weer en als je dat een maand volhoudt heb je veel volgers en volg je veel mensen. Dan ben je lekker succesvol toch? Dat dacht je maar! Je kunt nieuwe followers ook mee laten dingen naar een nieuwe iPad2. Maar als de Ipad actie voorbij is, blijven je nieuwe volgers jou dan óók volgen of zijn ze zo weer gevlogen, om maar even in de aard van het Twitter vogeltje te blijven? En de accounts die wel blijven, lezen die je berichten ook, of ze zijn misschien wel vergeten dat ze je volgen?

Klakkeloos nieuwe volgers genereren = energie & tijd verspillen!

Als je je alleen maar richt om het krijgen van nieuwe volgers verspil je, mijns inziens, tijd én energie. Je moet je tijd steken in volgers die geïnteresseerd zijn in jouw product, bedrijf of interesse. Dus niet in volgers die jou alleen maar volgen ‘om het volgen’ in de hoop puur en alleen een nieuwe volger erbij te krijgen. Ik krijg iedere dag een aantal nieuwe volgers erbij, die zijn echter na een paar dagen al weer weg. Pas de problemo! Mogen ze lekker zelf weten. Ik volg in ieder geval niet automatisch terug, zo hou ik mijn twitter lijst overzichtelijk en alleen met berichten die mij interesseren. Echter, interessante personen/organisaties die reageren op mijn tweets, mijn tweets doorsturen of gewoonweg voor mij interessante tweets in petto hebben ga ik volgen. Zeker! 100%!