Laat je Philips HUE lamp(en) knipperen als FC Groningen (of Ajax of Feyenoord) een doelpunt scoort.

Let op: dit artikel is niet meer actueel. De service waar de doelpunten mee werden opgehaald is gestopt met haar dienstverlening. Sorry.

Ik ben supporter van FC Groningen, leuk. Ik ben alleen niet bij alle wedstrijden aanwezig en kijk ook niet alle wedstrijden live op tv. Ik bedacht me hoe leuk het kon zijn om subtiel toch op de hoogte te worden gehouden van doelpunten die ‘mijn trots van het Noorden’ maakt. In combinatie met mijn Philips HUE lampen… bij ieder doelpunt van de FC knipperen mijn lampen groen 🙂 Mooooi!

Via If This Than Than (www.ifttt.com) kan je diverse online kanalen aan elkaar koppelen en acties instellen die je vaak uitvoert. Handig, het kan je tijd schelen én dus meer vrije tijd opleveren. 

Via ifttt.com heb ik mijn Hue lampen gekoppeld aan een RSS feed die ik zelf geschreven heb. Deze RSS feed haalt alle live wedstrijdgegevens van FC Groningen op en filtert op doelpunten (ik hoef immers niet bij iedere wissel mijn woonkamer te veranderen in een disco). Bij ieder nieuw doelpunt zal het ‘receipe’ (laat de lampen knipperen) worden getriggerd waardoor de lampen groen gaan knipperen. Na ongeveer 5 seconden houden de lampen er weer mee op. 

https://ifttt.com/recipes/299180-light-blink-when-fc-groningen-scores-a-goal-during-a-football-game

Oja… voor Ajax supporters kan je je lampen laten knipperen met deze receipe en Feyenoorders met deze receipe