Google bootst menselijke brein na met 16.000 processoren

Google is niet alleen goed in het tonen van relevante zoekresultaten, Google is ook op zoek naar technologische vernieuwingen waaronder de zelfrijdende auto’s en augemented reality brillen zich mogen scharen. Nu is er iets nieuws. Google heeft jaren van onderzoek afgerond waarbij het menselijke brein centraal stond.

In de geheime  Google X laboratory in de VS worden wordt ook het menselijke brein in connectie gebracht met het doorzoeken op de zoekmachines van Google.

16.000 processoren!

Maarliefst 16.000 processoren zijn gebruikt om het menselijke brein na te bootsen. Daarbij werd in de test gezocht op ‘katten’.  Met meer dan 10 miljoen plaatjes die werden gevonden met een zoektocht op YouTube naar ‘cats’ werd de werking van het brein hierbij afgetest. Doel hiervan? Simpelweg het kunnen herkennen van bijvoorbeeld katten in een video op Youtube. Doel van de simulatie was het leren herkennen van gezichten. In dit onderzoek waren de gezichten dus aangepast naar ‘katten’. De resultaten zullen later deze week worden gepubliceerd.